Bilde fra øvingsrommet

Bilde fra øvingsrommet
Bilde fra øvingsrommet
Aspirant 1 og 2 er betegnelsen vi bruker på de som spiller korpsinstrument og er inne i sitt 1. eller 2. spilleår. Aspirantene får tilbud om 1 instrumentaltime+1 samspilltime pr.uke.
På samspilltimene ønsker vi å gi elevene opplæring i det å spille i korps. Vi vektlegger korpsrutiner, innøving av samspillrepertoar og musisk trening gjennom lek. Vi gir også elevene mulighet til å spille solo på samspilltimene.

Samspilltimene for Aspirant 1 foregår torsdager fra kl.17.00-17.45 på Hammartun skole.
Samspilltimene for Aspirant 2 foregår torsdager fra kl.18.00-18.45 på Hammartun skole.

Aspirant 1

1. ÅRS-ASPIRANTER

Velkommen til første felles øvelse, torsdag 11.oktober kl. 17.00-17.45.
Sted: Hammartun skole, musikkrommet.

Dere har nå hatt de første timene på instrumentet, og etter høstferien skal vi møtes hver torsdag til felles samspill og lek, i tillegg til timene dere har med læreren deres. Mange er sikkert spente foran første øvelse, det er vi lærerne også, men vi skal prøve å gjøre det til en fin opplevelse. 

Til første time vil vi at alle lytter på cd og prøver å spille så mye dere klarer av ”Oppvarming” fra ”Mitt Husorkester”. Notehefte og cd får dere av lærer, og dere går igjennom ”Oppvarming” med læreren deres på forhånd.

Hvis dere ikke klarer å spille denne sangen til første time så fortvil ikke. Vi skal bruke god tid sammen, og det vil være store forskjeller i starten. Noen får til mye, og noen får til litt. Det er lov å sitte og lytte hvis man er usikker på det man skal spille i starten.

Foreldre er velkommen til å være med på øvelsen, men husk at dere ikke skal prate og forstyrre mens øvelsen pågår. Dere kan gjerne sitte ved siden av barnet deres og peke i noter hvis det føles tryggere for eleven.

Noen huskeregler for en god øvelse:

1. Møt i tide, øvelsen starter presis kl. 17.00.
2. Ta med nødvendig utstyr; instrument, noter, notestativ
3. Møt forberedt til øvelsen
4. Rekk opp hånda når du skal si noe
5. Ikke forstyrre eller spille utenom tur
6. Ta med godt humør, og vær hyggelig mot de andre

Øvelsene blir ledet av
Bjørnar Nilsen, messing
Mina Omestad Aurlund, messing

VELKOMMEN!

Hilsen aspirantteamet